مدیریت، سیاست، حقوق، معماری، اقتصاد، بیمه،.. | آموزش، کاریابی، رایانه، وب،.. | ورزش، تغذیه، بهداشت حرفه،.. | پزشکی، اورژانس، دارو، روان،،.. | مذهب، هنر، تاریخ،...
Tags: روز دندان پزشکی, روز دندان پزشک, 23 فروردین, 24 دی 1341
تعداد نمایش ها: 103532
کاربر مرتبط:
سیامک شایان امین | Shayanamin
مطالب مرتبط:
وجه تسمیه روز دندانپزشک
به مناسبت23 فروردین روز دندانپزشک
جشن روز دندان پزشکی در فروردین 1385
مدیریت، سیاست، حقوق، معماری، اقتصاد، بیمه،...

روز دندانپزشک کدام است؟
از سال 1342 تا پیش از انقلاب روز 24 دی ماه به عنوان روز دندانپزشکی شناخته میشد. مصداق این نام گذاری تشکیل جامعه دندانپزشکی ایران در تاریخ 24 دی ماه سال 41 بود.
پس از انقلاب اسلامی، روز دندانپزشک تغییر کرد. در دی ماه سال 1362، به پیشنهاد انجمن اسلامی دندانپزشکان ایران و تصویب هیات وزیران، روز 23 فروردینماه که تاریخ تصویب طرح بهداشتکار دهان در مجلس، در سال 60، بود به عنوان روز دندانپزشک نام گذاری شد. این نامگذاری از همان ابتدا مورد انتقاد برخی کارشناسان حوزه دندانپزشکی قرار گرفت. چراکه معتقد بودند تاریخ تصویب این طرح مصداق مناسبی برای روز دندانپزشک نیست.
پس از گذشت 28 سال از این مصوبه، نظر برخی از پیشکسوتان و کارشناسان دندانپزشکی کشور درباره وجه تسمیه این روز جویا شده ایم که در ادامه می خوانید:
چرا روز دندانپزشک فراگیر نشد
دکتر علی تاجرنیا، متخصص پروتز و عضو انجمن دندانپزشکی ایران، با اینکه تاکید می کند با انتخاب 23 فروردین به عنوان روز دندانپزشک موافق نیست، می گوید: یک سری افراد، با هر انگیزهای زحمتی کشیدهاند و روزی را به نام دندانپزشک ثبت کردهاند. البته در این نامگذاری کج سلیقگی شده و دوستان می توانستند گزینه مناسبتری را انتخاب کنند.اما با توجه به اینکه ثبت یک روز در تقویم رسمی کشور بسیار مشکل است، شاید مناسب تر باشد در شرایط کنونی در عوض بحث و جدل در مورد گزینه جایگزین، بهتر است در عوش خدشه وارد کردن به این روز، به تقویت همین مناسبت بپردازیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا روز دندان پزشک توسط دندانپزشکان چندان کورد استقبال قرار نمی گیرد، می گوید: به دو دلیل این روز نتوانسته به عنوان یک روز فراگیر در بیاید. اول بد سلیقگی در انتخاب این روز و تعارضی است که در مصداق این مناسبت با حوزه دندانپزشکی وجود دارد. تاریخ تصویب قانون بهداشتکار دهان بیشتر مناسب تکریم بهداشتکاران است تا دندان پزشکان. نکته دوم، حمایت افراد و نهادهایی بود که برای اولین بار این روز را مطرح کردند و در ادامه از آن حمایت کردند که از بدنه جامعه دندانپزشکی کشور نبودند.
او در ادامه می افزاید: من موافق انتخاب روز مناسب تر و فراگیر تری به نام روز دندانپزشکی هستم اما این انتخاب اول باید مورد پذیرش جامعه دندانپزشکی قرار گیرد و در ادامه وارد پروسه تصویب در هیات دولت شود. اما تا آن زمان بهتر است به عنوان این روز دست نزنیم و به آن خدشه وارد نکنیم.
دفاع از مصداق نامگذاری
دکتر محمد صادق احمد آخوندی، رییس انجمن اسلامی دندانپزشکان ایران، به عنوان پیشنهاد دهنده روز دندانپزشک، ضمن دفاع از مصداق این نامگذاری، می گوید: انتخاب تاریخ تصویب قانون بهداشتکار دهان و دندان برای نامگذاری روز دندانپزشک در شرایطی صورت گرفت که تعداد دندان پزشکان در کشور بسیار کم بود و توزیع جمعیتی آنان به نسبت جمعیت اصلا مناسب نبود. در بسیاری از شهرهای کشور دندانپزشکی وجود نداشت و حتی در شهرهای بزرگ نظیر تهران مردم ناچار بودند برای درمانهای دندانپزشکی به افراد تجربی و دندانساز مراجعه کنند، که صلاحیت انجام این کارها را نداشتند. هدف از تصویب طرح تربیت بهداشکار دهان و دندان این بود که ریشه رجوع مردم به افراد غیر متخصص خشکانده شود. انتخاب این تاریخ برای روز دندانپزشکی، فرصتی برای فرهنگ سازی و مصداق مناسبی برای ترویج این تفکر بود که خدمات دندانپزشکی باید توسط دندان پزشک انجام شود.
رییس انجمن اسلامی دندانپزشکان در پاسخ به این سوال که آیا موضع شما در قبال این اقدام پس از گذشت نزدیک به سی سال تغییر کرده یا خیر، گفت: به نظرم امروز هم پس از گذشت سه دهه انتخاب این روز به نام دندانپزشکی بسیار مناسب است، اگرچه مصداق نام گذاری ان طرحی بود که مدتهاست متوقف شده.
اما چرا روز دندانپزشک فراگیر نشد؟ وی در جواب این سوال می گوید: در کشور ما کار فرهنگی و تبلیغی زیادی درباره مناسبتها انجام نمیشود. مردم تاریخ بسیاری از مناسبت ها را نمیدانند این دلیل بر ان نیست که فلان روز در میان مردم جا نیفتاده است. در مورد ۲۳ فروردین نیز نیازی به یادآوری فلسفه نامگذاری روز دندانپزشک نیست و در عوض می توان دوی فرهنگ سازی در مورد بهداشت دهان کار کرد.
دکنر آخوندی در پاسخ به این سوال که انجمن اسلامی دندانپزشکان به عنوان متولی اصلی نامگذاری روز دندانپزشک، در بزرگداشت این روز چه برنامهای دارد، پاسخ داد: با اینکه انجمن اسلامی نقش اصلی را در نامگذاری روز دندانپزشک داشت اما پس از تاسیس انجمن دندانپزشکی ایران، به عنوان انجمن مادر، و فعالیت سازمان نظامپزشکی در برگزاری مراسم بزرگداشت این روز، ضرورتی برای ورود انجمن اسلامی در این خصوص و برگزاری مراسم بزرگداشت جداگانه نمیبینم.
تصویب واژه دندانپزشک
دکتر محمد علی افتخاری، عضو هیأت موسس جامعه دندانپزشکی ایران در سال 1341 و از پیشگامان حوزه دندانپزشکی، می گوید: نامگذاری روز دندانپزشک در تاریخ تصویب طرح بهداشتکار دهان کار اشتباهی بود و به هیچوجه موضوعیت ندارد. باید روزی به عنوان روز دندانپزشک انتخاب شود که بر ارزش دندانپزشکی بیافزاید. در تاریخ دندانپزشکی ایران مناسبتهای فراوانی وجود دارد که میتواند مبنای نامگذاری این روز شود. به نظر من تاریخ تصویب واژه دندانپزشک، در 26 بهمن 1322 بسیار بامسماست؛ چراکه برای اولین بار هویت دندان پزشک مورد تصویب قرار گرفت و جایگزین کلمه دندانساز شد. یکی از مناسبتهای دیگر روز افتتاح اولین دانشکده دندان پزشکی کشور در سال 1335 است. دانشکده دندانپزشکی تهران در این سال تاسیس شد. تا پیش از آن تمام رشته های علومپزشکی در دانشکده پزشکی- دندانسازی- داروسازی تدریس میشد.
افتتاح اولین دانشکده دندان پزشکی کشور
دکتر علی یزدانی، عضو شورای عالی نظامپزشکی و رییس سابق انجمن دندانپزشکی ایران، روز 23 فروردین را از دو جنبه برای نام گذاری دندانپزشک مناسب نمیداند: از طرفی در حال حاضر صنفی به عنوان بهداشتکار دهان در کشور وجود ندارد. از طرف دیگر معمولا در فروردین ماه به دلیل تعطیلات طولانی، نمیتوان برنامه ریزی مناسبی برای برگزاری همایش و مراسم بزرگداشت انجام داد.
او روز افتتاح دانشکده دندان پزشکی دانشگاه تهران، به عنوان اولین دانشکده دندانپزشکی ایران، را مصداق مناسبی برای روز دندانپزشک می داند و تاکید می کند: این انتخاب خنثی ترین گزینه برای نامگذاری است که هیچ حرف و حدیثی را بر نمیانگیزد.
دانشآموختگی اولین دندانپزشکان در ایران
دکتر آرش عزیزی، متخصص بیماریهای دهان و عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی ازاد تهران نیز تاریخ فارغ التحصیلی اولین سری از دانشجویان دندانپزشکی را بسیار بامسما می داند و میگوید: ورود اولین سری از دندانپزشکان آموخته داخل کشور به جامعه برای نامگذاری روز دندانپزشک بسیار مناسب است.
سوء تفاهم در مصداق روز دندانپزشک
دکتر رکن، رییس انجمن پریودنتولوژی ایران، معتقد است در مورد 23 فروردین ماه و روز دندان پزشک یک سوءتفاهم بزرگ اتفاق افتاده است. او میگوید: روز 23 فروردین نه تاریخ تصویب طرح بهداشت کار دهان که تاریخ تصویب طرح توسعه خدمات بهداشت دهان و دندان در مناطق محروم و روستایی است که البته طرح بهداشت کاران دهان و دندان از دل آن بیرون آمده است. اما با توجه به حساسیتهایی که وجود دارد آن را مربوط به طرح بهداشتکار دهان می دانند.
او می افزاید: نام گذاری رسمی یک روز پروسه پیچیده ای دارد و نیازمند تصویب در شورای انقلاب فرهنگی و پس از آن، هیات دولت است. از طرف دیگر یافتن یک مصداق مناسب برای روز دندانپزشک بسیار مشکل است و اختلاف نظر درباره آن زیاد است. در چنین شرایطی تغییر روز دندانپزشک، از نظر زمانی پخته نشده و زود است و صبر و حوصله زیادی را میطلبد.
نه موافق و نه مخالف
دکتر غزنوی، رییس انجمن دندان پزشکی ایران، از اظهار نظر درباره مصداق نام گذاری روز دندانپزشک خودداری میکند و میگوید: با توجه به مسئولیتم در انجمن دندانپزشکی، هر اظهار نظری به عنوان بیانیه انجمن تلقی می شود. به همین دلیل با این نامگذاری نه موافقم و نه مخالف. ایشان در پاسخ به این سوال که انجمن دندان پزشکی ایران به عنوان انجمن مادر، در این روز چه برنامههایی را تدارک دیده است، میگوید: در حال حاضر تمام همکاران انجمن گرفتار برنامهریزی و تدارک برگزاری کنگره اردیبهشت ماه هستند و انجمن برنامهای برای این روز ندارد.
راهاندازی دندانپزشکی مدرن در ایران
دکتر طاهریان، سردبیر ماهنامه دندانپزشکی امروز، راهاندازی دندانپزشکی مدرن در ایران را مصداق مناسبی برای نام گذاری به نام دندانپزشک می داند و می گوید: افتتاح اتحادیه مرکزی دندانسازان ایران توسط دکتر استپانیان، در سال 1302 یا 1304، را به عنوان اولین نهاد مدنی دندانپزشکی مناسبترین انتخاب برای روز دندانپزشک است.
مصداق آن چندان مهم نیست
دکتر مهیار شهبازی مقدم، رییس انجمن دندانپزشکی ترمیمی ایران، وجه تسمیه روز دندانپزشک را چندان مهم نمی داند و میگوید: همین که روزی به نام روز دندانپزشک تصویب شده و در تقویمها قرار گرفته خوب است و مصداق آن چندان اهمیت ندارد. روز دندانپزشک بهانه خوبی است برای شناساندن دندانپزشکی و آموزش اصول اولیه بهداشت دهان به مردم و باید از این فرصت نهایت استفاده را برد. اما در جواب این سوال که نهاد علمی تحت ریاست او در این روز چه برنامهای دارد، می گویدک متاسفانه انجمن ترمیمی برای این روز برنامه ای ندارد.
تدریس درس دندانسازی در دارالفنون
«چه روزی برای نام گذاری روز دندانپزشک منطقی تر است؟» این سوال یک نظرسنجی بود که سایت دندانپزشکی ایردن، در حدود یک سال پیش انجام داد. بیش از هشتصد نفر از کاربران سایت ایردن در این نظرسنجی شرکت کردند که 54درصد آنها حرفه های دندانپزشکی و مابقی کاربران عادی سایت بودند. شرکت کنندگان در این نظرسنجی با رای نسبتا قاطعی، تاریخ تدریس درس دندانسازی در مدرسه دارالفنون را با رای نزدیک به چهل درصد، به عنوان منطقیترین روز برای نام گذاری روز دندانپزشک انتخاب کردهاند.
پس از آن، تاریخ تاسیس جامعه دندانپزشکی با 21 درصد و تاریخ تصویب واژه دندانپزشک با 15 درصد در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. روز استقلال دانشکده دندانپزشکی تهران و تاریخ تاسیس سندیکای دندانپزشکی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
چه کسی باید پیشقدم شود
نزدیک به سی سال از زمان تصویب روز 23 فروردین به نام دندانپزشک در ایران می گذرد. نامگذاریای که بسیاری معتقدند در انتخاب مبنای آن بد سلیقگی شده و اغلب جامعه دندانپزشکی با آن موافق نیستند. اما آیا با توجه به پیچیدگی پروسه تغییر یک مناسبت رسمی در تقویم کشور باید از جابجایی آن صرفنظر کرد؟ و اگر نه، کدام تشکل دندانپزشکی باید برای این تغییر پیشقدم شود؟
پس از انقلاب اسلامی، روز دندانپزشک تغییر کرد. در دی ماه سال 1362، به پیشنهاد انجمن اسلامی دندانپزشکان ایران و تصویب هیات وزیران، روز 23 فروردینماه که تاریخ تصویب طرح بهداشتکار دهان در مجلس، در سال 60، بود به عنوان روز دندانپزشک نام گذاری شد. این نامگذاری از همان ابتدا مورد انتقاد برخی کارشناسان حوزه دندانپزشکی قرار گرفت. چراکه معتقد بودند تاریخ تصویب این طرح مصداق مناسبی برای روز دندانپزشک نیست.
پس از گذشت 28 سال از این مصوبه، نظر برخی از پیشکسوتان و کارشناسان دندانپزشکی کشور درباره وجه تسمیه این روز جویا شده ایم که در ادامه می خوانید:
چرا روز دندانپزشک فراگیر نشد
دکتر علی تاجرنیا، متخصص پروتز و عضو انجمن دندانپزشکی ایران، با اینکه تاکید می کند با انتخاب 23 فروردین به عنوان روز دندانپزشک موافق نیست، می گوید: یک سری افراد، با هر انگیزهای زحمتی کشیدهاند و روزی را به نام دندانپزشک ثبت کردهاند. البته در این نامگذاری کج سلیقگی شده و دوستان می توانستند گزینه مناسبتری را انتخاب کنند.اما با توجه به اینکه ثبت یک روز در تقویم رسمی کشور بسیار مشکل است، شاید مناسب تر باشد در شرایط کنونی در عوض بحث و جدل در مورد گزینه جایگزین، بهتر است در عوش خدشه وارد کردن به این روز، به تقویت همین مناسبت بپردازیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا روز دندان پزشک توسط دندانپزشکان چندان کورد استقبال قرار نمی گیرد، می گوید: به دو دلیل این روز نتوانسته به عنوان یک روز فراگیر در بیاید. اول بد سلیقگی در انتخاب این روز و تعارضی است که در مصداق این مناسبت با حوزه دندانپزشکی وجود دارد. تاریخ تصویب قانون بهداشتکار دهان بیشتر مناسب تکریم بهداشتکاران است تا دندان پزشکان. نکته دوم، حمایت افراد و نهادهایی بود که برای اولین بار این روز را مطرح کردند و در ادامه از آن حمایت کردند که از بدنه جامعه دندانپزشکی کشور نبودند.
او در ادامه می افزاید: من موافق انتخاب روز مناسب تر و فراگیر تری به نام روز دندانپزشکی هستم اما این انتخاب اول باید مورد پذیرش جامعه دندانپزشکی قرار گیرد و در ادامه وارد پروسه تصویب در هیات دولت شود. اما تا آن زمان بهتر است به عنوان این روز دست نزنیم و به آن خدشه وارد نکنیم.
دفاع از مصداق نامگذاری
دکتر محمد صادق احمد آخوندی، رییس انجمن اسلامی دندانپزشکان ایران، به عنوان پیشنهاد دهنده روز دندانپزشک، ضمن دفاع از مصداق این نامگذاری، می گوید: انتخاب تاریخ تصویب قانون بهداشتکار دهان و دندان برای نامگذاری روز دندانپزشک در شرایطی صورت گرفت که تعداد دندان پزشکان در کشور بسیار کم بود و توزیع جمعیتی آنان به نسبت جمعیت اصلا مناسب نبود. در بسیاری از شهرهای کشور دندانپزشکی وجود نداشت و حتی در شهرهای بزرگ نظیر تهران مردم ناچار بودند برای درمانهای دندانپزشکی به افراد تجربی و دندانساز مراجعه کنند، که صلاحیت انجام این کارها را نداشتند. هدف از تصویب طرح تربیت بهداشکار دهان و دندان این بود که ریشه رجوع مردم به افراد غیر متخصص خشکانده شود. انتخاب این تاریخ برای روز دندانپزشکی، فرصتی برای فرهنگ سازی و مصداق مناسبی برای ترویج این تفکر بود که خدمات دندانپزشکی باید توسط دندان پزشک انجام شود.
رییس انجمن اسلامی دندانپزشکان در پاسخ به این سوال که آیا موضع شما در قبال این اقدام پس از گذشت نزدیک به سی سال تغییر کرده یا خیر، گفت: به نظرم امروز هم پس از گذشت سه دهه انتخاب این روز به نام دندانپزشکی بسیار مناسب است، اگرچه مصداق نام گذاری ان طرحی بود که مدتهاست متوقف شده.
اما چرا روز دندانپزشک فراگیر نشد؟ وی در جواب این سوال می گوید: در کشور ما کار فرهنگی و تبلیغی زیادی درباره مناسبتها انجام نمیشود. مردم تاریخ بسیاری از مناسبت ها را نمیدانند این دلیل بر ان نیست که فلان روز در میان مردم جا نیفتاده است. در مورد ۲۳ فروردین نیز نیازی به یادآوری فلسفه نامگذاری روز دندانپزشک نیست و در عوض می توان دوی فرهنگ سازی در مورد بهداشت دهان کار کرد.
دکنر آخوندی در پاسخ به این سوال که انجمن اسلامی دندانپزشکان به عنوان متولی اصلی نامگذاری روز دندانپزشک، در بزرگداشت این روز چه برنامهای دارد، پاسخ داد: با اینکه انجمن اسلامی نقش اصلی را در نامگذاری روز دندانپزشک داشت اما پس از تاسیس انجمن دندانپزشکی ایران، به عنوان انجمن مادر، و فعالیت سازمان نظامپزشکی در برگزاری مراسم بزرگداشت این روز، ضرورتی برای ورود انجمن اسلامی در این خصوص و برگزاری مراسم بزرگداشت جداگانه نمیبینم.
تصویب واژه دندانپزشک
دکتر محمد علی افتخاری، عضو هیأت موسس جامعه دندانپزشکی ایران در سال 1341 و از پیشگامان حوزه دندانپزشکی، می گوید: نامگذاری روز دندانپزشک در تاریخ تصویب طرح بهداشتکار دهان کار اشتباهی بود و به هیچوجه موضوعیت ندارد. باید روزی به عنوان روز دندانپزشک انتخاب شود که بر ارزش دندانپزشکی بیافزاید. در تاریخ دندانپزشکی ایران مناسبتهای فراوانی وجود دارد که میتواند مبنای نامگذاری این روز شود. به نظر من تاریخ تصویب واژه دندانپزشک، در 26 بهمن 1322 بسیار بامسماست؛ چراکه برای اولین بار هویت دندان پزشک مورد تصویب قرار گرفت و جایگزین کلمه دندانساز شد. یکی از مناسبتهای دیگر روز افتتاح اولین دانشکده دندان پزشکی کشور در سال 1335 است. دانشکده دندانپزشکی تهران در این سال تاسیس شد. تا پیش از آن تمام رشته های علومپزشکی در دانشکده پزشکی- دندانسازی- داروسازی تدریس میشد.
افتتاح اولین دانشکده دندان پزشکی کشور
دکتر علی یزدانی، عضو شورای عالی نظامپزشکی و رییس سابق انجمن دندانپزشکی ایران، روز 23 فروردین را از دو جنبه برای نام گذاری دندانپزشک مناسب نمیداند: از طرفی در حال حاضر صنفی به عنوان بهداشتکار دهان در کشور وجود ندارد. از طرف دیگر معمولا در فروردین ماه به دلیل تعطیلات طولانی، نمیتوان برنامه ریزی مناسبی برای برگزاری همایش و مراسم بزرگداشت انجام داد.
او روز افتتاح دانشکده دندان پزشکی دانشگاه تهران، به عنوان اولین دانشکده دندانپزشکی ایران، را مصداق مناسبی برای روز دندانپزشک می داند و تاکید می کند: این انتخاب خنثی ترین گزینه برای نامگذاری است که هیچ حرف و حدیثی را بر نمیانگیزد.
دانشآموختگی اولین دندانپزشکان در ایران
دکتر آرش عزیزی، متخصص بیماریهای دهان و عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی ازاد تهران نیز تاریخ فارغ التحصیلی اولین سری از دانشجویان دندانپزشکی را بسیار بامسما می داند و میگوید: ورود اولین سری از دندانپزشکان آموخته داخل کشور به جامعه برای نامگذاری روز دندانپزشک بسیار مناسب است.
سوء تفاهم در مصداق روز دندانپزشک
دکتر رکن، رییس انجمن پریودنتولوژی ایران، معتقد است در مورد 23 فروردین ماه و روز دندان پزشک یک سوءتفاهم بزرگ اتفاق افتاده است. او میگوید: روز 23 فروردین نه تاریخ تصویب طرح بهداشت کار دهان که تاریخ تصویب طرح توسعه خدمات بهداشت دهان و دندان در مناطق محروم و روستایی است که البته طرح بهداشت کاران دهان و دندان از دل آن بیرون آمده است. اما با توجه به حساسیتهایی که وجود دارد آن را مربوط به طرح بهداشتکار دهان می دانند.
او می افزاید: نام گذاری رسمی یک روز پروسه پیچیده ای دارد و نیازمند تصویب در شورای انقلاب فرهنگی و پس از آن، هیات دولت است. از طرف دیگر یافتن یک مصداق مناسب برای روز دندانپزشک بسیار مشکل است و اختلاف نظر درباره آن زیاد است. در چنین شرایطی تغییر روز دندانپزشک، از نظر زمانی پخته نشده و زود است و صبر و حوصله زیادی را میطلبد.
نه موافق و نه مخالف
دکتر غزنوی، رییس انجمن دندان پزشکی ایران، از اظهار نظر درباره مصداق نام گذاری روز دندانپزشک خودداری میکند و میگوید: با توجه به مسئولیتم در انجمن دندانپزشکی، هر اظهار نظری به عنوان بیانیه انجمن تلقی می شود. به همین دلیل با این نامگذاری نه موافقم و نه مخالف. ایشان در پاسخ به این سوال که انجمن دندان پزشکی ایران به عنوان انجمن مادر، در این روز چه برنامههایی را تدارک دیده است، میگوید: در حال حاضر تمام همکاران انجمن گرفتار برنامهریزی و تدارک برگزاری کنگره اردیبهشت ماه هستند و انجمن برنامهای برای این روز ندارد.
راهاندازی دندانپزشکی مدرن در ایران
دکتر طاهریان، سردبیر ماهنامه دندانپزشکی امروز، راهاندازی دندانپزشکی مدرن در ایران را مصداق مناسبی برای نام گذاری به نام دندانپزشک می داند و می گوید: افتتاح اتحادیه مرکزی دندانسازان ایران توسط دکتر استپانیان، در سال 1302 یا 1304، را به عنوان اولین نهاد مدنی دندانپزشکی مناسبترین انتخاب برای روز دندانپزشک است.
مصداق آن چندان مهم نیست
دکتر مهیار شهبازی مقدم، رییس انجمن دندانپزشکی ترمیمی ایران، وجه تسمیه روز دندانپزشک را چندان مهم نمی داند و میگوید: همین که روزی به نام روز دندانپزشک تصویب شده و در تقویمها قرار گرفته خوب است و مصداق آن چندان اهمیت ندارد. روز دندانپزشک بهانه خوبی است برای شناساندن دندانپزشکی و آموزش اصول اولیه بهداشت دهان به مردم و باید از این فرصت نهایت استفاده را برد. اما در جواب این سوال که نهاد علمی تحت ریاست او در این روز چه برنامهای دارد، می گویدک متاسفانه انجمن ترمیمی برای این روز برنامه ای ندارد.
تدریس درس دندانسازی در دارالفنون
«چه روزی برای نام گذاری روز دندانپزشک منطقی تر است؟» این سوال یک نظرسنجی بود که سایت دندانپزشکی ایردن، در حدود یک سال پیش انجام داد. بیش از هشتصد نفر از کاربران سایت ایردن در این نظرسنجی شرکت کردند که 54درصد آنها حرفه های دندانپزشکی و مابقی کاربران عادی سایت بودند. شرکت کنندگان در این نظرسنجی با رای نسبتا قاطعی، تاریخ تدریس درس دندانسازی در مدرسه دارالفنون را با رای نزدیک به چهل درصد، به عنوان منطقیترین روز برای نام گذاری روز دندانپزشک انتخاب کردهاند.
پس از آن، تاریخ تاسیس جامعه دندانپزشکی با 21 درصد و تاریخ تصویب واژه دندانپزشک با 15 درصد در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. روز استقلال دانشکده دندانپزشکی تهران و تاریخ تاسیس سندیکای دندانپزشکی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
چه کسی باید پیشقدم شود
نزدیک به سی سال از زمان تصویب روز 23 فروردین به نام دندانپزشک در ایران می گذرد. نامگذاریای که بسیاری معتقدند در انتخاب مبنای آن بد سلیقگی شده و اغلب جامعه دندانپزشکی با آن موافق نیستند. اما آیا با توجه به پیچیدگی پروسه تغییر یک مناسبت رسمی در تقویم کشور باید از جابجایی آن صرفنظر کرد؟ و اگر نه، کدام تشکل دندانپزشکی باید برای این تغییر پیشقدم شود؟
Tags: روز دندان پزشکی, روز دندان پزشک, 23 فروردین, 24 دی 1341
تعداد نمایش ها: 103532
کاربر مرتبط:
سیامک شایان امین | Shayanamin
مطالب مرتبط:
وجه تسمیه روز دندانپزشک
به مناسبت23 فروردین روز دندانپزشک
جشن روز دندان پزشکی در فروردین 1385
مدیریت، سیاست، حقوق، معماری، اقتصاد، بیمه،...